Aliment Art és una empresa catalana de restauració amb més de quaranta anys d'experiència en el sector.
Actualment, pertanyen al Grup MEDITERRÀNEA, d'àmplia implicació al sector escolar, empresarial i socio-sanitari a nivell nacional i Americà.
Eixos de treball:
Per tal de poder dur a terme els objectius plantejats en aquest projecte pedagògic, creiem i apostem per una metodologia dinàmica basada en la comunicació, el treball en equip i el treball en xarxa.
La nostra metodologia està pensada i estructurada tenint en compte els quatre agents que conformen el fil conductor d’aquest projecte pedagògic: La participació infantil, l’Equip de monitors, Les famílies i l’Escola.
Objectius:
Eixos de treball:
El projecte pedagògic del
menjador es desenvoluparà a partir de tres eixos de treball:
- L’autonomia i l’adquisició d’hàbits: els infants
participaran activament de les tasques del menjador amb l’objectiu d’adquirir
més autonomia i més conscienciació, sempre adaptant-ho a les seves
possibilitats.
- L’alimentació sana i ecològica: mitjançant la implementació del projecte tastets, cada
mes els infants tastaran un plat diferent.
- La convivència al pati escolar: proposem un
eix de treball per millorar la convivència en el pati escolar, així com
desenvolupar la creativitat, la imaginació i la cooperació entre els infants.
Tot això ho aconseguirem mitjançant un cicle d’activitats de jocs tradicionals
i intergeneracionals, jocs del món i jocs cooperatius.
Aquests tres eixos es
treballaran a partir d’activitats i tallers amb uns objectius pedagògics ideats, escollits i pensats amb molta cura.
Tot el projecte pedagògic
desenvolupat es basa en el treball d’equip dels diferents professionals,
utilitzant una metodologia i tarannà dinàmic i flexible, i s’adapta a les
necessitats del centre educatiu.
Finalment, l’avaluació
contínua que es farà servir és la que ajudarà a fer créixer el projecte
educatiu, i la que permetrà millorar i corregir allò que sigui necessari.
Metodologia:
Per tal de poder dur a terme els objectius plantejats en aquest projecte pedagògic, creiem i apostem per una metodologia dinàmica basada en la comunicació, el treball en equip i el treball en xarxa.
La nostra metodologia està pensada i estructurada tenint en compte els quatre agents que conformen el fil conductor d’aquest projecte pedagògic: La participació infantil, l’Equip de monitors, Les famílies i l’Escola.
Objectius:
Els objectius del projecte
pedagògic dissenyat són la base i el motor de tot el seu desenvolupament
metodològic. Els objectius han estat pensats, reflexionats i escollits per dur
a terme amb qualitat un canvi educatiu
en l’espai del menjador dels infants en les escoles. Un canvi que promou la
salut, l’autonomia, el benestar emocional i social, i l’educació en la cura del
medi ambient i l’entorn què ens envolta.
Per aquest motiu, a
continuació exposem els objectius a
desenvolupar:
1. Prendre consciència de la importància de mantenir una
alimentació equilibrada sana i variada
- Menjar sa i variat
- Interioritzar els hàbits
alimentaris saludables
· 2. Adquirir hàbits saludables d’autonomia personal
- Preparar la taula i
recolir-la
- Rentar-se les mans abans
de cada àpat
- Rentar-se les dents
després de cada àpat
- Aprendre a utilitzar
correctament els coberts
- Seure correctament
· 3. Interioritzar hàbits i rutines d’higiene i alimentació
saludable
- Rentar la fruita i les
verdures abans de cuinar-les i / o menjar-les.
- Conèixer el producte
alimentari fresc i cru, i com ens beneficia
· 4. Respectar l’entorn, el material i les persones que ens
envolten
- Respectar l’espai comú i
individual
- Vetllar per la
sostenibilitat del nostra planeta a través del reciclatge
- Conèixer conceptes com
el comerç just, sostenibilitat i reciclatge
· 5. Gaudir del temps de migdia, tant de l’estona de l`àpat,
com l’estona de descans, joc i activitats de lleure
- Complir les normes que
faciliten la dinàmica grupal
- Desenvolupar les
habilitats socials per gaudir d’una bona convivència
En resum,
amb aquests objectius es pretèn treballar amb els infants la cura de la pròpia salut
i la cura del nostra planeta. Es promou un aprenentatge social que permeti als infants créixer com a
persones crítiques, autònomes i reflexives, treballant la seva autonomia i
participació activa en l’espai del menjador, tant en l’estona de l’àpat com en
l’estona d’esbarjo, a través d’activitats i dinàmiques prèviament dissenyades.
Tanmateix, l’educació en valors i l’educació emocional són dos eixos que es
troben en cadascun dels objectius i en cada una de les accions educatives que e
srealitzen en aquest espai.