EL MENJADOR

El menjador és un espai educatiu del centre on els alumnes, a part de menjar també adquireixen uns hàbits i rutines. Aquest espai es desenvolupa a partir de dos àmbits temporals: el temps de menjar i el temps d'esbarjo.



Les 3R: Reduir, Reciclar i Reutilitzar

La gestió del menjador es basa en el principi de les 3 R Reduir, Reciclar i Reutilitzar amb accions com aquestes: 

- Escollir aquells productes que portin embolcall mínim.

- Reutilitzar residus generats a la cuina (cartró, envasos de iogurt, llaunes, etc.) per fer activitats al menjador. 

-   Classificar els cubells dels residus segons els materials generats: vidre, orgànic, cartró, plàstic.

-   Prioritzar els materials reciclables. 

- Disminuir el consum energètic mitjançant la conscienciació tant als infants com al personal.

- Reutilitzar els residus orgànics per elaborar compostatge per l’hort escolar.

- Reduir el soroll del menjador.


Normes del menjador:

Al menjador, per tal d'adquirir els hàbits i garantir un ambient tranquil a l'hora de menjar els alumnes han de seguir les següents normes:

1. Escolto i respecto les monitores i els companys.

2.  Em rento les mans abans de dinar.

3. Pujo al menjador sense fer xivarri.

4. Entro al menjador amb tranquil·litat.

5. Ajudo als companys si és necessari.

6. Mastego els aliments amb la boca tancada.

7. Parlo fluix, sense cridar.

8. Utilitzo els estris de menjador només per menjar.

9. Sóc endreçat i, en acabar de menjar, deixo cada cosa al seu lloc.

10. Demano les coses amb educació dient "Siusplau i Gràcies".