Actualment a
l’escola gestionem el servei de cuina “in situ” mitjançant un cuinat tradicional.
El servei de cuina al propi centre garantitza:
-
Elaboració diària del menús
-
No utilització de productes químics per
a la conservació
-
Seguretat alimentària
-
Realització immediata del menú
garantint un cuinat efectiu i de qualitat.
-
Satisfacció i confiança de les famílies
L’objectiu del projecte de menjador
és utilitzar tècniques i matèries primeres més respectuoses amb el medi ambient
tenint en compte l’encariment dels processos convencionals. Aquest fet,
repercuteix directament sobre el preu de
venda dels productes amb denominació ecològica.
La composició dels menús serà elaborada tenint en compte els criteris abans
exposats, fent especial atenció a la incorporació de productes de temporada i
de qualitat. L’estructuració general és:
-
Un primer plat
-
Un segon plat amb la seva
respectiva guarnició
-
Postres
-
Pa
-
Aigua
Primers Plats
Els primers plats estan formats per arrossos,
pastes, llegums, patates, verdures i hortalisses. Estaran elaborats des de
la cuina de l'escola.
Segons Plats
Els segons plats es confeccionen principalment amb el grup d’aliments
proteics: carns, peix, ous i altres proteïnes d’origen vegetal. Estaran elaborats des de la cuina
de l'escola. Per a la introducció de la proteïna vegetal caldrà valorar l’acceptació
dels infants i treballar-les bidireccionalment amb els
infants, les famílies i l'escola.
Guarnicions
Les guarnicions són molt diverses, principalment elaborades a base de verdures i hortalisses.
Es subministraran de manera externa a través de la pagesia de la zona.
Postres
En les postres, prioritzem la fruita de temporada; però també oferim una
gran varietat de postres confeccionades a base de productes làctics com iogurts, flams, natilles i gelats.